4.10.13

Arival/Deparuture

5:30pm

Skrin LED airport menunjukkan lagi 5 minit, kapal terbang akan berlepas

5:30pm

Jam dinding berdetik meninggalkan satu saat ke satu saat yang lain

Dua-dua resah
Masa yang berdenting seolah oleh terlalu kejam

Whatsapp di buka, satu pesanan ringkas di hantar

"Im comin' home, sayang"

Di balas

"We all waiting you at depature occay?! :--)"

Ada tawa kecil

"Arival not depature qtpie"
"My bad! But im still cute with these two little monsters here. They miss you!"
"I miss you guys too! See ya soon!"

Panggilan untuk berlepas memenuhi ruang legar, kerja di China di habiskan dengan segera. Rindu pada anak-anak lagi kuat lagi hebat. Tapi rindu pada si dia tak ada yang boleh tandingi!

Terbayang-bayang wajah mereka. Betapa meriahnya nanti suara riang anak-anaknya menyambut ketibaannya nanti. 

"Heehehehe i miss you guys"
Ketawa sendiri bila memikirkan mereka. Bahagianya. Penuh.

Di rumah;

"Mommy, daddy will come home with so many chocos aite?"

"Im not sure ask him nanti"

"Can we bake cake?" 

"You want bake cake, Orked? No kidding?"

"No mommy!!"

"What kind of cake?"

"Ice creaaaaammmmm!!"

"Ooooookay.....hmmmm..."

"Yeaaayyy!!!"

Akhirnya, yang menolong sekejap aje, yang main tu banyak. Tapi, ini yang kita mahu. Keluarga yang penuh.

Penuh dengan;
Gelak tawa
Bahagia
Seronok
Saling
Sama-sama

Dalam diam, jam di tangan di belek.
"Lagi 1 jam"

Debar
Debar

Debar

.........

"Be safe, sayang" monolog

4 jam dah berlalu
Suasa airport dah penuh dengan orang ramai. Ada yang penuh satu famili ada yang single. 

Biasa. Kita bawak anak-anak. Orked dan Abu. 

Berdebar
Berdebar
Berdebar

Okay, sorang sorang di tilik. Ada sejambak bunga daisy di tangan Orked. Orked paling rapat dengan daddynya.

"Bukan, bukan. Mana daddy ni"

30minit kemuadian....

Kelibat yang paling cinta dalam dunia aku dah nampak.

Lega.
Lega sangat.

Terus di hulur tangan dan cium dengan syahdunya. 

Rindu.....

Terus badannya aku dakap
Erat
Sungguh erat

Anak-anak, melulu peluk daddy. Rindu sangat agaknya tu.

Macam-macam soalan yang keluar dari mulut kecil Abu dan Orked. 

"Daddy...aimichu...." Manja si Orked
"Daddy, jum gi eat!" Si Abu menyampuk

Aku pandang dari sisi, satu langkah ke hadapan yang aku ambik tanpa menoleh balik, ini hasilnya. 

"Sayang"
"Ye?"
"Diam aje"
"Noooo" 
"I miss you, kiddo"
"I know. I miss you more"

Kiddo.
Masih di manjakan

Senyum dan syukur.