18.6.13

your every sweet things

hampir pukul 12. Tea selesai tidurkan anak bongsunya; nak masuk 1 tahun, Rizqy. dari tadi merengek ada lah tu yang tak kena. daddy nya tak bacakan lullaby lah nak bawak toys tidur sekali lah. Moo moo taknak kawam dengan dia lah. ada aje. Tea tersenyum mengingat telatah anaknya. nakal tapi comel.

Eid keluar. taktahu pergi mana, tergesa gesa tadi masa keluar. "sayang, saya keluar kejap! terlupa something!"

"aaaaaa.. be safe!"

Winn kakak kepada Rizqy, umurnya 1 tahun setengah.

"mummy, whesh daddy go?"
"somewhere. i don't know sweetie"
"i mich him ordy"
"ololololo manjeeeee yeee come kt mummy i puk you to sleep"

Win terkedek kedek datang pada Tea sambil tangan pegang bear yang namanya Nyek. (bear Tea dulu masa muda-muda). Tea senyum lagi. ada kisah lama yang bernafas sekarang.

"mummy, whers daddy?" Winn merengek.

sesungguhnya anak-anak Tea manja mereka dengan daddy mereka tak boleh di pisahkan

"nanti daddy balik Winn tak tido lagi nanti daddy don't want buy you toys lagi haa" pujuk Tea

"i want daddy cupp me!"
"hehehehe tidur lah sayang"

"where are you..?"
jam dah pukul 12.30 malam.
Winn dah tidur di sisi Tea berpelukkan Nyek si bear.

click tombol pintu berbunyi.
"assalamualaikum"
"waalaikumussalam. sshhh.."
"oh dah tidur dah?"
"ha aa bout 15mins ago. where have you been?"

"jap! saya bawak Winn balik biliknya"

"alalala sayang daddy ni. cupp!"
satu kucupan indah untuk anak perempuannya.

selesai tugas sebagai bapa. Eid kembali ke kamarnya. si isteri menunggu setia.

"saya cuci kaki jap"

Tea senyum lagi. gerak geri suami di perhatikannya dan di simpan dalam kotak ingatan. how come your tiniest action makes me fall in love with you more?

"okay sayang!"
"awak pergi mana?"
"somewhere"
"where?"

"HAPPY 3000days TOGETHER SAYANG!"

oh..
ada pressed flowers with one Murakami's novel as a present

"saya gi balik office ambik this present. lupa bawak balik tadi"

Tea masih speechless.
again, you make me fall in love

sebak.

"HAPPY FOREVER TOGETHER!"
"I have no present to give you anyway sayang"

"i no need lah. saya dah ada awak, kakak and adik. that's a very huge and special gifts dah!"

"but.. "
"eh no but but"

Tea senyum. syukur pada Tuhan.

"esok saya buat nutella brownies!"
"okay! love that!"

"sayang...saya cuti esok......jum?"
senyum menggoda Eid

agaaaain, Tea tak dapat tahan to fall in him.