1.3.13

(kektus)

"ding dong"
loceng pintu saya berbunyi
bukak pintu, ada satu kotak putih ada nama saya dan handwriting ni, macam kenal~

ada nota kecil atas kertas kaler hijau muda
"awak suka ni kan?"

ada 5 pokok kaktus kecil
"Ya Allah!"
"CANTIK!!"




sorang saja tahu aku saja tahu betapa aku suka akan kaktus.
"hmmm pasti dia!" senyum manja manis!




"awak sent me a box of cactus don't you?"
"let's go to taman"
"eishhh, answer me lah awak"
"jum lah gi taman. jogging"
"jogging?? serious??" terus saya lupa pasal kaktus tadi. nak ke taman. nak jogging.

terus saya pakai baju yang sesuai untuk jogging. ye lah, jogging kan!

"awak where are you?"
"kejap okay!"
sambil membelek belek gambar kaktus baru yang di tangkapnya tadi. boleh print and lekat dekat one corner on my board. yeay!

tiba dari berlakang, berderau darah saya. ada orang tutup mata!
(berdebar)
saya kalau berdebar, saya kalut. rasa macam nak nangis pun ada.

"jalan slow slow and follow saya"
"o..kay.."

ikut arahan. belok kiri, kanan. lompat sikit sebab ada bongol. elak sikit sebab ada kucing tengah tidur atas jalan. kejap slow kejap laju.

"aaaa nak ke mana ni?"
"tunggu lah.."

mata saya slow slow di buka.
pertama : mata lihat ada lanterns yang di buat sendiri!
kedua : mata lihat ada tisu napkin yang sangat minimal!
ketiga : mata lihat ada gitar dan ukulele!
keempat : mata lihat ada satu kek comel (paling comel)
kelima : mata lihat satu tempat yang sangat indah, yang si pengubah suainya bekerja keras satu hari untuk siapkan satu tempat indah yang sweet dan simple dan ye, cantik sangat!

"awak...." terus hilang kata-kata saya
"ini untuk tahun ke 3 dan 1"

satu kucup di ubun ubun ku, "terima kasih" kedengaran bisikan gemersik jiwa.
mata aku pejam. panjatkan syukur kepadaNya

"eeeee tak baik tau buat macam ni orang terkejut aaaa!"