26.9.11

1 Republik ,

Alarm clock dah bunyi. Tanda pukul 9. Ok, aku terbangun.
Tangannya masih dakap aku. Masih tak lepas. Dari semalam. Aku bangun dengan satu ukir senyuman. Terima kasih.

Semalam,
"Hai. Awak ni handsome lah"
"Hai. Awak ni comel lah"

Sambil tangannya main-main dekat lengan aku. Sekejap-sekejap di cubitnya. Sekejap pipiku di cium dan aku dengar bisik "I love chu"

"Malam ni ada bola lah. Man U"
"Alaaa, jangan la tengok. Tak best"

Tapi tak di layan. Bola jugak dia layan. Aku tak marah pun. Lagi aku peluk dia, ada lah. Entah kenapa aku suka perhatikan setiap gerak gerinya dalam diam. Secretly, I adore you.

"Kenapa pandang saya macam tu?"
"Hihihi tak ada apa!" 

Dah pukul 11. Setiap channel tv di bukak, tapi.. Bola tak ada!

"Hehehehehe sabarlah, sayang. Hidup ni memang macam ni, kejap dapat tengok bola, kejap tak dapat"
"Hehehehehehe"

Ok, part ni aku suka. Sebab lepas ni, semua perhatian aku dapat. Sebab lepas ni, dia jadi milik aku mutlak.

"Ok, saya tidur dulu. Goodnight"
"Oyyy"

Itu semalam. Masih segar lagi pagi ini aku rasa. I stared him while he sleep. Such a great moment. Tangannya masih erat pada aku. Aku biarkan. Ini hadiah. Alarm clock tadi aku tutup, lalu tidur yang terganggu tadi aku sambungkan.



I love you.