28.2.11

Sense ,

kau nampak di macam teguh kan. tapi aku nampak dia lembik. 
kau nampak dia macam senyum gembira ketawa. tapi tak aku nampak dia sedih menangis hiba.

aku tahu macam mana rasanya. bukan senang nak adapt. bukan senang nak terima. bukan senang nak bagi jadi macam sedia kala. aku nak cakap kau ni tak ada hati, ada sebab kau mencintai. nak cakap kau ni, orang. ye memang kau orang pun. ada kaki tangan semua kan. tapi satu je yang tak betul. yang tak betul ni dah makan dua dua hati. "Lack of Sensitivity" itu kau kurang. umur dah naik, tapi sense kau kurang. apa ni bro. tak elok lah macam ni kan.

dia menangis, aku yang nampak. 
dia tak ketawa, aku yang nampak.
dia kecewa, aku yang nampak. 

kau? ada kau nampak semua tu?