30.3.10

lelaki-yg-saya-tak-kenal-siapakah-gerangannya

fuh fuh fuh. penat!
oh ya. mengapakah? tak tak.
ini. ini. *haih! sabaq sat. cek nak bernafas dgn betul! hee

okai okaii. dah. hmmm. *tarik nafas, dalam.
aku pegi sidai kain tadi. luar rumah. then, sebelah rumah aku ada dua orang lelaki-yg-saya-tak-kenal-siapakah-gerangannya. aku pon sidai lah baju, mulanya dengan hati yang tenang. tapi.. haih, salah seorang daripada lelaki-yg-saya-tak-kenal-siapa-gerangannya tu tenung-tenung tajam. haila. ni aku lemah ni. aku pon apa lagi, cepat-cepat sidai baju.

siyesly, aku takot bila orang pandang aku dengan gaya pelik-dan-menakotkan. aku maksudkan, "menakotkan" hailaaa. dalam hati cakap cepatlah baju-baju ni habis. aku takot bhaii.

dah dah! dah habis. lelaki-yg-saya-tak-kenal-siapakah-gerangannya tu masih tenung aku macam nak makan je. maaf. saya bukan pemangsa awak. SH*T. cepat-cepat aku masuk dalam rumah. tutup pintu. kunci. aaaah~ lega.

motifnya ; (?) aku amat takot dgn org saiko mcm tu. aku tak suka keluar rumah sbb ini lah. takot dgn bnda-bnda yg mnakotkan. mintak di jauhkan la yea.
TAK NAK!MyEm0.Com

ada cerita tau. nak tahu tak? he..he..

#1
dulu, skolah rendah. ada sorang ni. org pnggil dia Mat Lenggang. dia jalan melenggang-lenggang sbb tu lekat nama mcm tu. haha. lelaki. rambut serabai. suka pakai kemaja lengan panjang. berjalan kaki ayam. dia suka pegang pipi orang. senyum tanpa di pinta. *haih.

satu hari, aku kat pasar malam. dgn mak&ayah. tiba-tiba.. ada orang pegang pipi aku. aku ingat kawan ayah. CIS! BEDEBAH! Mat Lenggang! shittt. uwaaaa mak!! mak pon mcm terkejut. :D
and, terus pegang aku kuat-kuat terus balik rumah. hahahaha. and, mulai dari saat tu aku phobia pegi pasar malam. sampai la sekarang :)

#2
situasi kat Barra, Seksyen 7, Shah Alam. tengah makan dengan classmates. tiba-tiba .. datang seorang pakcik tua. cina rasanya. hulur tangan. nak duet, nak makan katanya. aku tak kasi. dia pegi mintak kat kawan-kawan yang lain. ada yang kasi, ada yang tak. last-last, datang kat aku balik. hulur tangan lagi dan lagi. aku geleng kepala. "pegi lah, tak nak la mintak kat aku", monolog hati. dia hulur tangan lagi. erk. muka aku dah cuak nak mampus! okaii. buat muka somebody-puhlease-help-me kat kawan-kawan. thank God. rasanya, ody/amir yang bagi duet. fuh!

lepas tu deorang gelakkan aku. ciit! kurang asam punya kawan-kawan. aku takot betul lah! :)
MyEm0.Com

F I N

p/s ; anak yang rajin buat kerja rumah. *peace